قیرهای اصلاح شده پلیمری :
قیرهای اصلاح شده پلیمری شامل انواع مختلفی می باشند که در همه آنها خواص آسفالت های ساخته شده از این قیرها در مقایسه با آسفالت های ساخته شده از قیرهای سنتی از نظر مقاومت به شرایط جوی بخصوصی حرارت و برودت، طول عمر و دوام در مقابل بارهای ترافیکی به نحو محسوسی افزایش میابد.
انواع قیرهای پلیمری بهینه شده به شرح زیر می باشند :
قیر پلیمری بهینه شده با پودر لاستیک :
در این نوع قیر با واسطه افزایش مواد ویژه سازگار کننده بین ذرات پودر لاستیک و قیر، ساختار قیر کاملا ً هموژن و یکنواخت شده و کلیه اختصاصات آن در مقایسه با قیرهای معمولی بهبود می یابد در صد پودر لاستیک مصرف شده از 5 تا 15 درصد متغیر می باشد.
قیرهای پلیمری بهینه شده با مواد نرم کننده شبکه ساز :
در این نوع قیر بهینه شده با افزایش یک ماده ویژه شبکه ساز ساختار مولکول های قیر تغییر کرده و خواص آن بهبودی کلی می یابد که اختصاصات ان می بایست یا توجه به نوع و اختصاصات هر پروژه تعیین و محاسبه گردد. در این نوع از قیر بهینه شده بر خلاف قیرهای بهینه شده با مواد SBS نیاز به استفاده از ماشین آلات تولید حمل اختصاصی نبوده و ترکیبات بهینه ساز مستقیما ً با قیر یا آسفالت اضافه می گردد.
تعریف تثبیت :
تثبیت خاک روشی است که بمنظور بهبود کیفیت مصالح در راهسازی بکار می‌رود، و استفاده از این روش موجب بدست آمدن مصالحی با مشخصات مناسب برای بکار بردن در لایه‌های روسازی می‌شود که به اصلاح و بهبود خواص فیزیکی و مهندسی خاک برای تامین یک رشته اهداف از پیش تعیین شده اطلاق می شود. . تثبیت خاکها به طرق گوناگون نظیر روش های مکانیکی، شیمیایی، فیزیکی، بیولوژیک ( رویاندن گیاه)، و روش الکتریکی امکان پذیر است.

1-2 اهداف تثبیت :
برخی از خاکها به علت مشخصات فنی نا مطلوب و یا دارا بودن مقادیر قابل توجهی رس یا لای برای عملیات راه سازی نا مرغوب محسوب می شود. تثبیت فعالیت مخلوط شدن و ترکیب شدن مواد با خاک برای بهبود مشخصات آن است. این عمل شامل مخلوط شدن خاک‌های مختلف برای رسیدن درجه‌ی مطلوب یا ترکیب افزودنی‌های قابل دسترس برای رسیدن به پلاستیسیته و بافت مطلوب می باشد.

ویژگی‌های مهم تثبیت خاک عبارتند از :
1. افزایش مقاومت باربری خاک
2. کاهش نفوذپذیری
3. کاهش تورم و انقباض خاک
4. کاهش رطوبت خاک
5. کاهش دامنه خمیری خاک
6. جلوگیری از فرسایش خاک
7. کاهش ضخامت لایه های روسازی

انواع تثبیت کننده های خاک :
1. تثبیت کننده خاک با سیمان
2. تثبیت خاک با آهک
3. تثبیت خاک با قیر
4. تثبیت خاک با مواد پلیمری

استفاده از مواد پلیمری برای تثبیت خاک :
پلیمرها موادی با خواص مکانیکی و فیزیکی نسبتا مطلوبی هستند. از ویژگی‌های آنها می‌توان وزن مخصوص پایین آنها و پایداری خوب در مقابل مواد شیمیایی اشاره کرد. قیر به عنوان یک ماده مصرفی در صنایع مختلف به ویژه راه و ساختمان از اهمیت وجایگاه ویژه ای برخوردار است قسمت عمده تحقیقات انجام شده درراهسازی معطوف به جزء قیر است، زیرا این ماده علی رقم درصد وزنی کم (4 تا 6 درصد) دراستحکام و پایداری پوشش جاده درمقابل عوامل فرسایشی نقش مهمی دارد و در نتیجه، هرگونه بهبود خواص قیر، باعث بهبود عملکرد آسفالت می شود. بنابراین تلاشهای زیادی برای بهبود عملکرد قیر به وسیله اصلاح شیمیایی یا فیزیکی شده است در اصلاح فیزیکی، مواد مختلفی به عنوان اصلاح کننده فیزیکی قیر مانند پلیمرها به قیر اضافه میشود. کاربرد پلیمرها در راهسازی، علی رغم هزینه سرمایه گذاری اولیه بیشتر و اختلاف قیمت پلیمر با قیر از توجیه اقتصادی کافی برخوردار است، چراکه افزایش قابل توجه کارائی و طول عمرجاده ها با این روش، عملاً در هزینه های چندین نوبت بازسازی و روکش جاده های معمولی، نیروی کار، مواد و مصالح و استهلاک ماشین آلات، صرفه جویی خواهد نمود.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:

تاريخ : برچسب:قیر,راهسازی,قیر پلیمری,تثبیت,پودر لاستیک, | 10:51 | نویسنده : پرویز زرانگوش 09183347188 |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.